2012. ápr. 6.

Majdnem tökéletes mese

Nos hosszas várakozás után itt egy rövidke fejezet a Majdnem tökéletes meséből. Terveim szerint a dupla könyv (Életem regénye - Majdnem tökéletes mese) ezen felét fogom először befejezni.

Nemsokára hozok mééééég! :)

Jó olvasást!


Ui; A történetbe van némi igazítás, mert az eredeti Mágikus segítőt, technikai okok miatt egy magyar bűvös lénnyel helyetesítettem..... :D

Sebesen vágtattak a tábor felé ketten. Eleanor hercegnő nem vitt magával férfi kíséretet a várból. Féltette hű szolgáit a Turulmadár varázslatától. Ginevra már nem látta benne a gyenge, sebezhető hercegnőt. Csak az elhatározott Vezetőt. Kezdet bízni tervében.

Hamar elérték a tábort. A sok-sok asszony nevetve rohanta meg őket, amint az őrszemek elkiáltották magukat. Boldogan köszöntötték a királylányt, és örömmel fogadták a hírt, hogy a tábor felé 4 lovas szekér tart élelemmel megpakolva. Néhányan eléjük is indultak, hogy útközben megvédelmezzék a szekereket. Eleanor hercegnő tágra nyílt szemekkel csodálta a tábort. Egy völgyben volt, háttal egy meredek sziklának, két oldalon szintén sziklás fal vette körül. Csak szemben lehetett a völgyből kijönni. A hegyekből bővizű patakok folytak. Legalább az ivóvíz kérdése meg volt oldva összegezte Eleanor.

- Ne aggódj Úrnőm! – szólt Ginevra, amint észrevette, hogy a hercegnő a tábor környékét vizsgálja. – A táborunk jól megválasztott helyre építettük. A Sziklákba barlangok és bánya található. Majd minden járat egy helyen, innen 30 kilométerre egy szakadékba torkollik, ahonnan könnyűszerrel ki tudunk jutni. Viszont oda bejutni, avatatlan embereknek nem lehetséges. A szakadékot amúgy is minden ember elkerüli. A Holtak Szellemeinek szakadéka, a mondák szerint, a bejárat a holtak birodalmába.

- És tényleg az? – kérdezte kíváncsian Eleanor.

- Természetesen nem. De nagyon mély és még senki nem élte túl, ha egyszer beleeset. Nyugodj meg Hercegnő! Ha véletlenül megtámadják a tábort, meg tudjuk magunkat védeni.

- Örömmel hallom tőled ezt. Szeretnék veled és a csapat vezetőivel tárgyalni. Hol lenne erre lehetőségem. Minden információ érdekel a harcokkal és a Bátyámmal kapcsolatban.

- Igyekszem minden kérését teljesíteni Hercegnő! De a megbeszélést el kell halasztanunk, mert Smaragd lovag felesége egy csapattal portyázni van az ellenséges vidéken. Holnap érkeznek vissza.

- Értem. Akkor ma mi lesz a teendőnk?

- Engedd meg, hogy a sátradba kísérjelek. Majd eltávozom egy kicsit, hogy körbenézhessek a táborban.

- Erről szó sem lehet, csak akkor nézhetsz körbe, ha magam is mehetek. Milyen vezető lennék, ha nem érdekelne a csapataim helyzete? – Ginevra ismét végigmérte a hercegnőt. Mosolyogva bólintott.

- Értettem, Fenség! Akkor jöjj velem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése